Ik geef privé-lessen Alexandertechniek waarin ruim aandacht is voor jouw specifieke vragen.

IOp aanvraag zijn (introductie)workshops mogelijk voor kleine groepen.

Een  les richt zich altijd op het geheel.  Je bent één geheel en extra aanspannen ergens in je lijf betekent extra aanspannen in je hele lijf.

Of het nu gaat om dagelijkse activiteiten, het bespelen van een instrument of het beoefenen van een sport, altijd sluipen er gewoontes in die voor extra (onnodige) spanning zorgen.  Je hebt patronen ontwikkeld die het uit balans zijn van je lichaam veroorzaken.  Alexander Techniek is een proces waarbij je leert hoe je je gewoontes kunt beïnvloeden.  Je gaat gewoontebeperkingen in beweging en in denken herkennen en leren voorkomen.  Er komt rust en ontspanning. Je gaat zien wat efficiënt functioneren belemmert.  Tijdens een les word je er bewust van HOE  je iets doet. De manier waarop je iets doet kan een klacht laten ontstaan.  Met behulp van denkrichtingen (sturen van energie)  ga je daar aan werken. Je leert de dingen doen met passende kracht.  Hoe  je  een beweging met meer gemak en flexibiliteit kan uitvoeren.
Met je nek,  hoofd en rug in balans heb je meer bewegingsvrijheid.  Je krijgt de kans te werken als een gecoördineerd geheel. Je lichaam is op een bepaalde manier ontworpen en het is het beste als je er mee werkt,  niet er tegenin.

ruiters in actieve rust

ruiters in actieve rust Workshop De Zit-Masterclass in Lunteren

In mijn ruimte in het AOC-gebouw beschik ik over een paardrijzadel en een bok.  Als je op het zadel zit kan ik kijken hoe je zit, hoe je je gewicht verdeeld en waar je onnodige spanning vast houdt.  Dit is ook interessant voor ruiters.  Je gaat je zit verbeteren. Ontspannen en in balans.  Niets onnodig aanspannen.  Dit zal  het paardrijden positief beïnvloeden.

musicus klachten lessen alexandertechniek  Musici en sporters hebben zeker ook profijt van deze techniek wanneer ze te maken krijgen met de oplopende spanning voor een concert of een wedstrijd.

Alexander Techniek helpt bij het verder verfijnen van de techniek van sporters en musici.  Het stelt je in staat je prestatie te optimaliseren.

Neem een paar lessen en ervaar het zelf https://alexandertechniekaugusteijn.nl/contact/

45 € (inclusief BTW) per les (45 minuten).  Er zijn zorgverzekeraars die een deel vergoeden.  Informeer bij jouw verzekering.

Tijdens de les is het aan te raden om gemakkelijk zittende, niet te strakke kleding te dragen.

Alexandertechniek Amsterdam