Of het nu gaat om dagelijkse activiteiten, het bespelen van een instrument of het beoefenen van een sport, altijd sluipen er gewoontes in die voor extra (onnodige) spanning zorgen.  Je hebt patronen ontwikkeld die het uit balans zijn van je lichaam veroorzaken.  Alexander Techniek is een proces waarbij je leert hoe je je gewoontes kunt beïnvloeden.

Je gaat gewoontebeperkingen in beweging en in denken herkennen en leren voorkomen.  Er komt rust en ontspanning. Je gaat zien wat efficiënt functioneren belemmert.  Tijdens een les word je er bewust van HOE  je iets doet. De manier waarop je iets doet kan een klacht laten ontstaan. Met behulp van denkrichtingen (sturen van energie)  ga je daar aan werken.

Je leert de dingen doen met passende kracht.  Hoe  je  een beweging met meer gemak en flexibiliteit kan uitvoeren.
Met je nek,  hoofd en rug in balans heb je meer bewegingsvrijheid.  Je krijgt de kans te werken als een gecoördineerd geheel. Je lichaam is op een bepaalde manier ontworpen en het is het beste als je er mee werkt,  niet er tegenin.

ruiters in actieve rust

ruiters in actieve rust Workshop De Zit-Masterclass in Lunteren

musicus klachten lessen alexandertechniek

Alexander Techniek helpt bij het verder verfijnen van de techniek van sporters en musici.  Het stelt je in staat je prestatie te optimaliseren.